Rrëfimi i oficerit rus: Ja pse e braktisa luftën ndaj Ukrainës

U deshën disa javë duke fjetur nën arka me granata dhe duke u fshehur nga ukrainasit mes një ndjenjë faji në rritje, që një oficer rus të arrinte në përfundimin se “kjo nuk ishte beteja e tij për të luftuar”

“Ne ishim të ndotur dhe të lodhur. Njerëzit rreth nesh po vdisnin. Nuk doja të ndihesha sikur isha pjesë e saj, por isha pjesë e saj”, tha oficeri për CNN.

Ai tha se shkoi për të gjetur komandantin e tij dhe dha dorëheqjen. CNN nuk e përmend emrin e oficerit apo detaje pasi mund të çojnë në identifikimin e tij për sigurinë e tij. Historia e tij është mbresëlënëse, por mund të jetë gjithashtu një nga të shumtat, sipas kundërshtarëve të luftës në Rusi dhe në Ukrainë, të cilët thonë se kanë dëgjuar për shumë raste të ushtarëve — profesionistë dhe rekrutues — që refuzojnë të luftojnë. Trupat ruse kanë luftuar me moral të ulët dhe humbje të rënda në Ukrainë, sipas vlerësimeve të zyrtarëve perëndimorë, përfshirë Pentagonin.

Trupat ruse kanë luftuar me moral të ulët dhe humbje të rënda në Ukrainë, sipas vlerësimeve të zyrtarëve perëndimorë, përfshirë Pentagonin. Agjencia e Inteligjencës, Kibernetike dhe Sigurisë e Mbretërisë së Bashkuar thotë se disa madje kanë refuzuar të zbatojnë urdhrat.

Ministria ruse e Mbrojtjes nuk i është përgjigjur një kërkese të CNN për të komentuar rastet. Oficeri që foli për CNN thotë se ai ishte pjesë e grumbullimit masiv të trupave në perëndim të Rusisë që shkaktoi frikë globale për Ukrainën.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

seven + thirteen =