Rreziku rus, Sekretarja e Jashtme britanike del me deklaratën e jashtëzakonshme/ “Duhet të armatosim edhe…”

Sekretarja e Jashtme britanike ka deklaruar se Moldavia duhet të “pajiset me armët e NATO-s” për t’u mbrojtur kundër Rusisë,

Në një intervistë për ‘The Telegraph’, Liz Truss tha se Mbretëria e Bashkuar po diskuton perspektivën me aleatët e saj, duke qenë se Vladimir Putin ka qenë “i qartë në lidhje me ambiciet e tij për të krijuar një Rusi më të madhe”.

Ajo tha se qëllimi ishte mbrojtja e Ukrainës por kjo, vlen edhe për “shtetet e tjera të cenueshme” si Moldavia, e cila nuk është anëtare e NATO-s.

“Ajo për të cilën ne jemi duke punuar në këtë moment është një komision i përbashkët me Ukrainën dhe Poloninë për përmirësimin e mbrojtjes së Ukrainës në standardin e NATO-s,” tha Truss.

E pyetur nëse kjo është për shkak se Rusia përbën një kërcënim sigurie për Moldavinë, ajo tha: “Absolutisht. Dua të them, Putini ka qenë i qartë për ambiciet e tij për të krijuar një Rusi më të madhe.

“Dhe vetëm për shkak se përpjekjet e tij për të marrë Kievin nuk ishin të suksesshme, nuk do të thotë se ai i ka hequr dorë nga këto ambicie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

20 − nineteen =