Presidenti i ri, Alibeaj: Pas publikimit të super kandidaturave tona, PS u mallëngjye dhe u tërhoq direkt me bisht ndër shalë

Kryetari i grupi parlamentar të PD, Enkelejd Alibeaj ka dhanë sqarime në lidhje me qëndrimin për presidentin e ri. Në një komunikim me gazetarët, ai u shpreh se Partia Socialiste u tërhoq.

Më tej Alibeaj u shpreh se ata hartuan një dokument dhe nje procedurë për të pasur një president konsensual.

“Në një proces i cili do të jepte njeri mbi palët. Ju jeni dëshmitar që ne hartuam një dokument dhe një procedurë që do të ngërthente brenda saj shpirtin e konsensualiteti mes palëve.

Do të krijonim procesin gjithë përfshirës dhe transparent dhe procesi të ishte i tillë

Hapat ishin të tillë: Palët do të binim dakord për kriteret

Hapi i dyte që opozita do të ecte me një proces publik për të përzgjedhur 4 kandidatura.

Dolën edhe emrat tanë, nuk e di pse arsyeja ka qenë cilësia e kandidateve. Prej atij momenti ka pasur në media një tërheqje nga ana e PS. Ku qëndron kjo për të qenë korrekt? Ne do të identifikonim 4 kandidatura” tha Alibeaj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

nine − five =