OKB në alarm dhe i kërkon Putinit të hapë portet, vjen reagimi i Rusisë

Në një deklaratë ditën e sotme, OKB i bëri thirrje Rusisë të hapë portet pasi mungesat ushqimore të nxitura nga lufta në Ukrainë mund të shkaktojnë “kequshqyerje dhe uri në një krizë që mund të zgjasë me vite në të gjithë botën, sipas skynews.

“Unë i kërkoj presidentit Putin, nëse keni zemër, t’i hapni këto porte që të mund të ushqejmë të varfërit dhe të shmangim vuajtjen nga uria, siç kemi bërë në të kaluarën.”

Pas deklaratës të OKB-s ka reaguar Rusia, e cila ka theksuar se do të lejojë hapjen e porteve vetëm nëse hiqen sanksionet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

14 + twelve =