Gjermania konfirmon se pranimi i Ukrainës në BE mund të jetë më i shpejtë se sa pritej

Pranimi i Ukrainës në Bashkimin Evropian (BE) nuk është “çështje muajsh apo disa vitesh”, ka thënë kancelari gjermane, duke treguar se ajo mund të anëtarësohet në bashkim shumë më shpejt.

Duke folur në parlamentin gjerman, Olaf Scholz tha se BE duhet të fillojë “përgatitjen e një fondi solidariteti” për të ndihmuar rindërtimin në Ukrainë pas luftës.

Sa i  përket NATO-s,  ai shtoi se Gjermania nuk do të bëjë asgjë për ta kthyer atë në një “palë konflikti”.

Komentet e tij vijnë pasi Finlanda dhe Suedia nisën ofertat për të hyrë në aleancën ushtarake, të cilat janë kundërshtuar nga Turqia.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

11 + 20 =