Ndodh për herë parë! Kongresi Amerikan do të zhvillojë seanca publike për UFO-t, çfarë pritet të zbulohet

Kongresi Amerikan do të zhvillojë për herë të parë në më shumë se 50 vjet një seancë publike për UFO-t.

Dëshmia e shumëpritur nga dy zyrtarë të lartë ushtarakë të ngarkuar me hetimin e pamjeve do të shikohet nga afër pas dekadash fshehtësie.

Trupi i Pentagonit pritet të thotë se ka qenë një luftë për të zbuluar dëshmitë e punonjësve të qeverisë të shqetësuar për sigurinë e punës.

Seanca dëgjimore mbahet në Nënkomisionin e Dhomës së Përfaqësuesve të Inteligjencës Kundër Terrorizmit, Kundërzbulimit dhe Kundërpërhapjes.

Dy zyrtarët që dëshmojnë janë Ronald Moultrie – zyrtari më i lartë i inteligjencës së Pentagonit – dhe Scott Bray, zëvendësdrejtori i inteligjencës detare.

Zyrtarët do të përshkruajnë përpjekjet e SHBA për të hetuar Fenomenet Ajrore të Pashpjegueshme (UAP) – termi i qeverisë për UFO-t – në një seancë dëgjimore publike.

“Populli amerikan pret dhe meriton udhëheqësit e tyre në qeveri dhe inteligjencë që të vlerësojnë seriozisht dhe t’i përgjigjen çdo rreziku të mundshëm të sigurisë kombëtare – veçanërisht atyre që ne nuk i kuptojmë plotësisht”, tha përfaqësuesi André Carson në një deklaratë.

Pas dëgjimit publik, komisioni do të mbyllë dyert për një seancë private të klasifikuar me ligjvënësit.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

eleven − four =