BE-ja do të sanksionojë sërish Rusinë brenda ditësh

Bashkimi Evropian do të nisë grupin e gjashtë të sanksioneve kundër Rusisë brenda pak ditësh, sipas ministrit të Jashtëm të Austrisë.

Alexander Schallenberg tha se ishte “i sigurt” se shfaqja e fundit e unitetit të bllokut me Ukrainën do të ishte gati për të shkuar pas “diskutimeve” të nevojshme. Lëvizja është e nevojshme, shtoi ai, sepse Rusia po na shikon, shkruan BBC,.

Jean Asselborn, ministri i jashtëm i Luksemburgut, dukej më pak i sigurt për kohën, duke thënë se zyrtarëve të BE-së u duhej më shumë kohë për të arritur një marrëveshje që funksiononte për të gjithë. Por pranoi: “Nuk ka vërtet asnjë justifikim për të mos përfunduar paketën.”

BE, Britania e Madhe dhe SHBA kanë vendosur tashmë një sërë sanksionesh ekonomike dhe diplomatike ndaj Moskës. Mësoni rreth tyre këtu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

twelve + eleven =