OKB miraton rezolutën për të hetuar krimet luftës në Ukrainë, reagon ashpër ambasadori rus

Ambasadori i Rusisë në OKB ka reaguar ashpër ndaj votimit të rezolutës për të hetuar krimet luftës në Ukrainë.

Në një deklaratë të dërguar me email për Reuters, Genadi Gatilov tha se “Në vend që të diskutojë shkaqet e vërteta që çuan në krizën në këtë vend dhe të kërkojë mënyra për t’i zgjidhur ato, ‘Perëndimi kolektiv’ po organizon një tjetër rrugë politike për të demonizuar Rusinë. Në vend që të diskutojë shkaqet e vërteta që çuan në krizën në këtë vend dhe të kërkojë mënyra për t’i zgjidhur ato, ‘Perëndimi kolektiv’ po organizon një tjetër rrugë politike për të demonizuar Rusinë.”

Ambasadori kinez, Chen Xu, ishte gjithashtu kritik. Ai u ankua për “politizimin” e Këshillit dhe tha se rezoluta mund të “shtojë benzinë ??në zjarrin” e tensioneve në Ukrainë. Rusia mohon që forcat e saj të kenë kryer abuzime. Ai u pezullua nga Këshilli i OKB-së për të Drejtat e Njeriut muajin e kaluar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

one × 4 =