Nga Messi te LeBron James: 10 sportistët më të paguar në botë

Los Angeles Lakers nuk i përmbushi pritshmëritë në fushë këtë sezon, pavarësisht se LeBron James, 37 vjeç, vazhdoi të fitojë para në mënyrë mahnitëse: 127 milionë dollarë gjatë 12 muajve të fundit nga ylli i Lakers, më shumë se çdo atlet tjetër në planet.

100 atletët më të mirë luajnë në 10 sporte të ndryshme dhe kolektivisht kanë fituar rreth 4.5 miliardë dollarë gjatë 12 muajve të fundit – një rritje prej 6% nga yjet më të paguar të vitit të kaluar.

James kryeson një treshe të yjeve të futbollit botëror dhe një boksier, pasi Lionel Messi (122 milionë dollarë), Cristiano Ronaldo (115 milionë dollarë), Neymar (103 milionë dollarë) dhe Canelo Álvarez (89 milionë dollarë) përfundojnë pesëshen e parë.

Ja renditja e 10 më të paguarve:

1) LeBron James: 126,9 milionë dollarë

2) Lionel Messi: 122 milionë dollarë

3) Cristiano Ronaldo: 115 milionë dollarë

4) Neymar: 103 milionë dollarë

5) Canelo Alvarez: 89 milionë dollarë

6) Stephen Curry: 86,2 milionë dollarë

7) Kevin Durant: 85,9 milionë dollarë

8) Roger Federer: 85,7 milionë dollarë

9) James Harden: 76 milionë dollarë

10) Tiger Woods: 73,5 milionë dollarë

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

seventeen + 8 =