FOTOT: NATO, stërvitje në Maqedoninë e Veriut

4 mijë e 600 ushtarë nga nëntë shtete anëtare të NATO-s, morën pjesë në stërvitjen ushtarake të zhvilluar sot më 12 maj në Maqedoninë e Veriut.

Stërvitja u mbajt në poligonin më të madh të stërvitjes ushtarake në vend, Krivolak.

Pjesëmarrës ishin ushtarët nga Shtetet e Bashkuara të Amerikës, Mbretëria e Bashkuar, Franca, Italia, Spanja, Mali i Zi, Shqipëria, Greqia si dhe nga vendi mikpritës, Maqedonia e Veriut.

Stërvitja e kombinuar në Maqedoninë e Veriut përmban kërcime me parashutë nga njësitë ajrore, ulje të helikopterëve si dhe mbështetje të afërt ajrore të njësive tokësore.

Stërvitjet po zhvillohen në pesë vende, duke filluar nga Norvegjia në Maqedoninë e Veriut.

Aleatët e NATO-s “kanë demonstruar se çfarë do të thotë siguria kolektive dhe ndërveprueshmëria, duke dërguar mesazhin më të rëndësishëm, se askush nuk është i vetëm në NATO”, tha Ministrja e Mbrojtjes e Maqedonisë së Veriut, Slavjanka Petrovska, në terrenin e stërvitjes.

Maqedonia e Veriut, ushtria e së cilës përbëhet nga rreth 8 mijë trupa, të vogla në krahasim me shumë prej aleatëve të saj, ishte vendi i fundit që iu bashkua Aleancës në vitin 2020 si shteti i saj i 30-të anëtar.

“Kjo stërvitje ushtarake është veçanërisht e rëndësishme për zhvillimin e kapaciteteve të ushtrisë sonë, përmes shkëmbimit të njohurive, aftësive dhe aftësive”, tha presidenti i Maqedonisë së Veriut, Stevo Pendarovski, i cili gjithashtu vëzhgoi stërvitjet.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

5 × three =