Kancelari gjerman paralajmëron Ukrainën: Duhet të përgatitet, do t’i vuajë pasojat e luftës edhe pas…

Kancelari gjerman Olaf Scholz ka deklaruar ditën e sotme se Ukraina do të duhet të luftojë për 100 vite me pasojat e luftës që po vijon.

Lideri gjerman bëri një paralelizëm me pasojat që shkaktoi Lufta e Dytë Botërore në vendin që ai drejton.

“Ata që jetojnë në Gjermani e dinë se bombat që u hodhën gjatë Luftës së Dytë Botërore mund të gjenden edhe sot e kësaj ditë dhe që alarmet për bomba janë ende këtu.”

Për këtë arsye, shtoi ai, Ukraina do të duhet që të përgatitet që tani do t’i duhet të luftojë për 100 vite kundër pasojave të kësaj lufte.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

twenty − 15 =