Zelensky nderon me medalje qenin Patron

Presidenti Volodymyr Zelenskiy i dhuroi qenit të famshëm ukrainas Patron që nuhaste minat  dhe pronarit të tij një medalje të dielën për të njohur shërbimin e tyre të përkushtuar që nga pushtimi rus.

Terrieri Jack Russell është vlerësuar me zbulimin e më shumë se 200 eksplozivëve dhe parandalimin e shpërthimit të tyre që nga fillimi i luftës më 24 shkurt, duke u bërë shpejt një simbol i qenit i patriotizmit ukrainas

Zelenskiy e dha çmimin në një konferencë shtypi në Kiev me kryeministrin kanadez Justin Trudeau. Patroni leh dhe tundi bishtin, duke shkaktuar të qeshura nga publiku.

 “Sot dua të shpërblej ata heronj ukrainas që tashmë po pastrojnë tokën tonë nga minat. Dhe së bashku me heronjtë tanë, një xhenier të vogël të mrekullueshëm – Patron – i cili ndihmon jo vetëm në neutralizimin e eksplozivëve, por edhe për t’u mësuar fëmijëve tanë rregullat e nevojshme të sigurisë në zonat ku ekziston një kërcënim nga minat”, tha Zelenskiy në një deklaratë pas ceremonisë.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

12 − twelve =