Udhëtimi 4-ditor i Zonjës së Parë së SHBA në Europë, ndalesa e fundit

Zonja e Parë e Shteteve të Bashkuara, Jill Biden u takua sot me presidenten e Sllovakisë Zuzana Caputova në Pallatin Presidencial në Bratislavë.

Të dy diskutuan mbështetjen e vazhdueshme të SHBA-së për Ukrainën, me Biden që shprehu mirënjohjen për mënyrën se si Sllovakia i ka mirëpritur refugjatët, sipas një zyrtari të Shtëpisë së Bardhë.

Me të mbërritur në dhomën e pritjes së pallatit të Madh, Biden fillimisht përcolli këtë mesazh: “Gjatë kohës sime në këtë vend të bukur, kam parë nga afër vlerat e përbashkëta që bashkuan Sllovakinë dhe Shtetet e Bashkuara si miq, partnerë dhe aleatë. Kjo përfshin përkushtimin tonë të përbashkët për të ndihmuar ata që kanë më shumë nevojë. Ne qëndrojmë me Sllovakinë ashtu siç qëndron me popullin e Ukrainës.”

Biden, e cila bëri një vizitë të paparalajmëruar në Ukrainë në Ditën e Nënës, u tha mediave se kishte folur më pas me presidentin amerikan Joe Biden.

“Unë thashë se sa shumë e pashë nevojën për të mbështetur popullin e Ukrainës dhe … tmerret dhe brutalitetin që kishin përjetuar njerëzit që kisha takuar”, tha Biden për bisedën e tyre.

Pas largimit të saj nga pallati, Biden udhëtoi për në aeroport për fluturimin e kthimit në Uashington, duke i dhënë fund udhëtimit të saj katër-ditor evropian.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

seven − two =