Sekretari britanik: Putin pasqyron fashizmin dhe tiraninë e 70 viteve më parë

Sekretari britanik i Mbrojtjes, Ben Wallace ka thënë se Vladimir Putin po çnderon ushtarët rusë që menduan të mposhtin nazistët.

Në një fjalim në Ditën e Fitores së Rusisë, sekretari tha se Putin dhe rrethi i tij i ngushtë po “pasqyronin fashizmin dhe tiraninë e 70 viteve më parë”.

“Në të vërtetë ajo që Presidenti Putin dëshiron është që populli rus dhe bota të jenë të frikësuar dhe të frikësuar nga memoriali i vazhdueshëm i militarizmit. Unë besoj se konflikti i vazhdueshëm dhe i paprovokuar në Ukrainë nuk bën gjë tjetër veçse çnderon të njëjtët ushtarë. Shtabi i përgjithshëm i Rusisë po dështon dhe ata e dinë këtë”, u shpreh britaniku.

Ai shtoi se vendet perëndimore po mbledhin informacion mbi krimet e mundshme të luftës në Ukrainë, duke thënë se do të përdoret për “të mbajtur në llogari të gjithë ata që janë përgjegjës për këto mizori”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

nineteen − nine =