Schmidt paralajmëron destabilizimin e Ballkanit: Putin po ndez rajonin

Përfaqësuesi i Lartë i komunitetit ndërkombëtar për Bosnjë-Hercegovinën, Christian Schmidt (CSU), paralajmëron se presidenti rus Vladimir Putin mund të destabilizojë Ballkanin.

“Ai po ndez rajonin”, ka thënë Schmidt për mediet gjermane. Ai shtoi se Putini po përpiqet të përfitojë nga fakti se NATO nuk ka një reputacion të mirë, veçanërisht në Serbi. Përveç kësaj, ekzistojnë marrëdhënie tradicionale mes serbëve dhe rusëve.

Schmidt thekson gjithashtu se nuk ka asnjë kërcënim akut për paqen në Ballkan. Politikani bëri thirrje që të forcohet misioni stabilizues i BE-së “Eufor Althea” në Bosnje-Hercegovinë. “Ne kemi nevojë për më shumë për të përmirësuar dukshmërinë dhe për të ruajtur besimin në një të ardhme të qëndrueshme dhe paqësore,” tha Schmidt për “Rheinische Post”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

7 + eight =