Putini përballet vetëm me disfata

Të hënën Rusia do të festojë Ditën e Fitores, me një paradë madhështore ushtarake në Sheshin e Kuq të Moskës.

Vladimir Putin mund të ketë shpresuar të ketë përdorur festën, e cila përkujton Fitoren Sovjetike mbi Gjermaninë Naziste në 1945, për t’i paraqitur popullit rus një fitore të tijën në Ukrainë.

Por pushtimi nuk ka shkuar sipas planit. Dhe pavarësisht lëvizjeve që do të bëjë lideri rus, lufta e tij është ajo që Rusia nuk mund ta fitojë në asnjë kuptim kuptimplotë, shkruan analisti i mbrojtjes Michael Clarke.

Brenda dy muajsh, Kremlini ka kaluar me shpejtësi nga plani A në planin C edhe nëse rusët tani kanë sukses të pushtojnë të gjithë Donbasin dhe gjithë jugun, ata ende duhet t’i mbajnë ato territore për një të ardhme të pacaktuar.

Burimi: CNN

Leave a Reply

Your email address will not be published.

5 + four =