Jill Biden viziton papritmas shkollën në Ukrainë

Zonja e parë e SHBA-së Jill Biden bëri një vizitë të papritur në Ukrainë gjatë një udhëtimi në Rumani dhe Sllovaki, ku po rikonfirmonte mbështetjen e SHBA për aleatët e NATO-sm shkruan BBC.

Zonja Biden u takua me zonjën e parë të Ukrainës Olena Zelenska në një shkollë në qytetin kufitar të Uzhhorod, e cila aktualisht po përdoret si një strehë e përkohshme për njerëzit e zhvendosur.

Zonja e Parë e SHBA-së tha se donte “të tregonte se populli i Shteteve të Bashkuara qëndroi me popullin e Ukrainës” duke shtuar se lufta, tani është muaji i tretë i saj, kishte qenë “brutale” dhe duhej të ndalej.

Zonja Zelensky tha se ishte një “akt i guximshëm” të vizitoja Ukrainën.

“Ne e kuptojmë se çfarë i duhet zonjës së parë të SHBA-së për të ardhur këtu gjatë një lufte, kur aksionet ushtarake po zhvillohen çdo ditë, ku sirenat ajrore po ndodhin çdo ditë, edhe sot”, tha ajo.

Ajo shtoi se vizita, në ditën e nënës, ishte shumë simbolike, duke shtuar: “Ndjejmë dashurinë dhe mbështetjen tuaj në një ditë kaq të rëndësishme”.

Zonja Zelensky nuk është shfaqur në publik që nga fillimi i pushtimit rus më 24 shkurt.

Dy gratë më vonë u ulën dhe luajtën me disa nga dhjetëra fëmijët që aktualisht janë të strehuar në shkollë, duke bërë arusha prej letre – simboli i krahinës lokale.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

16 + two =