Britania 1.3 miliardë £ mbështetje ushtarake për Ukrainën, përpara samitit të G7

Mbretëria e Bashkuar do të japë 1.3 miliardë paund të tjera ndihmë për Ukrainën, tha në një deklaratë Thesari i vendit.

Njoftimi vjen përpara një samiti virtual të G7, ku do të përfshihet edhe presidenti ukrainas Volodymyr Zelensky.

Premtimi shënon “normën më të lartë të shpenzimeve ushtarake të Mbretërisë së Bashkuar për një konflikt, që nga kulmi i fushatave në Irak dhe Afganistan”, sipas Thesarit.

Në fillim të kësaj jave, kryeministri i Mbretërisë së Bashkuar Boris Johnson premtoi 300 milionë £ (370 milionë dollarë) mbështetje ushtarake për Ukrainën, duke përfshirë pajisjet e luftës elektronike, një sistem radari kundër baterive, pajisje bllokimi GPS dhe mijëra pajisje për shikim natën. Thesari tha se kjo do të financohej nga rritja prej 1.3 miliardë paund.

Premtimi i ri pothuajse dyfishon angazhimet e mëparshme të MB për shpenzimet në luftën në Ukrainë.

Sipas deklaratës, ajo i shtohet “mbështetjes ekzistuese të Britanisë prej 1.5 miliardë £, e cila përfshinte rreth 400 milionë £ në ndihmë humanitare dhe grante për qeverinë ukrainase, dhe zhbllokimin e mbi 700 milionë £ në kreditimin nga Banka Botërore përmes garancive”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

2 × two =