Rusia dëbon punonjësit e ambasadës daneze

Rusia shpalli shtatë punonjës të ambasadës daneze në Moskë persona “non grata”, duke thënë se diplomatët duhet të largohen nga vendi brenda dy javësh, sipas një deklarate nga ministria e jashtme ruse.

“Ambasadori u informua se, si përgjigje, shtatë punonjës të Ambasadës së Mbretërisë së Danimarkës në Federatën Ruse u shpallën “persona non grata”. Ata duhet të largohen nga vendi brenda dy javësh. Gjithashtu i është refuzuar viza një diplomati të misionit diplomatik danez”, thuhet në deklaratë.

Sipas ministrisë, masa reciproke vjen pasi Kopenhaga shpalli persona “non grata” 15 punonjës të ambasadës ruse në Danimarkë dhe të Përfaqësisë Ruse të Tregtisë në Kopenhagë, si dhe dhënien e ndihmës ushtarake nga autoritetet daneze për Kievin.

Pala ruse vuri në dukje se “politika e hapur anti-ruse” e mbretërisë shkakton dëme serioze në marrëdhëniet dypalëshe.

Ministria shtoi se pala ruse rezervon të drejtën për të ndërmarrë hapa shtesë hakmarrës ndaj veprimeve të Kopenhagës, të cilat do t’i raportohen palës daneze në një kohë të mëvonshme.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

5 − four =