Japonia njofton më shumë sanksione ruse: Agresioni i Rusisë nuk është problem vetëm për Evropën

Japonia do të ngrijë asetet e 140 shtetasve të tjerë rusë dhe po zgjeron ndalimin e saj të eksporteve ruse, ka thënë kryeministri i saj gjatë një udhëtimi në Londër.

Masat u njoftuan nga Fumio Kishida pas një takimi në Downing Street me kryeministrin e Mbretërisë së Bashkuar Boris Johnson.

Duke folur më pas me gazetarët, Kishida tha se dhuna e Rusisë duhet të ketë pasoja dhe se agresioni i saj nuk ishte vetëm një problem për Evropën.

“Ukraina mund të jetë Azia Lindore nesër,” tha Kishida kur u pyet nëse kishte paralele midis agresionit rus në Evropë dhe pohimit të Kinës për dominimin e saj në rajonin Indo-Paqësor. Japonia dhe aleatët e saj nuk duhet kurrë të tolerojnë një përpjekje të njëanshme për të ndryshuar status quo-në me përdorimin e forcës në Indo-Paqësorin, veçanërisht në Azinë Lindore,” tha ai.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

15 + 15 =