Përgjimi i ushtarit rus: Në Ukrainë u vranë më shumë ushtarë se në Çeçeni

Forcat ruse kanë humbur më shumë jetë në Ukrainë sesa në katër vjet në Çeçeni, tha një ushtar rus, teksa bisedonte me një mikun e tij, sipas një përgjimi që Shërbimi i Sigurisë së Ukrainës.

SBU nuk dha detaje të mëtejshme për ushtarin që fliste ose se si u përgjua. Në audio, ushtari rus shprehu pakënaqësinë që anëtarët elitë të RosGvardia, Gardës Kombëtare të Putinit dhe OMON, Forca Speciale e Policisë, janë larguar nga Ukraina.

“Ata janë të panevojshëm. Ata po kthehen prapa sepse po bëjnë skena se nuk duan të vazhdojnë.  Të gjithë këta forca speciale ‘luftëtarë të mrekullueshëm’ që kishim, të gjithë u tërhoqën, u larguan në Rusi dhe refuzuan të vazhdojnë më tej,” vazhdoi ai.

Zyrtarët e NATO-s në mars pohuan se deri në 15,000 trupa kishin vdekur në luftime. Qeveria ruse nuk ka dhënë përditësime. Megjithatë, në mes të marsit, tabloidi rus Komsomolskaya Pravda publikoi – më pas u hoq – një raport që Ministria Ruse e Mbrojtjes kishte regjistruar 9,861 viktima të Forcave të Armatosura Ruse në luftë.

Burimi: CNN

Leave a Reply

Your email address will not be published.

4 × 2 =