Qindra të burgosur lufte mund të detyrohen të marshojnë më 9 maj

Qindra të burgosur lufte – përfshirë luftëtarët britanikë të kapur – mund të detyrohen të marshojnë nëpër Sheshin e Kuq të Moskës gjatë paradës ushtarake të Ditës së Fitores më 9 maj.

Lajmi u bë i ditur nga gazeta britanike “The Times”, duke cituar një institut kërkimor.

Qendra për Strategjitë e Mbrojtjes me bazë në Ukrainë tha se 500 luftëtarë të kapur mund të ‘detyrohen të kalojnë nëpër Sheshin e Kuq për kamerat’.

Parada vjetore ushtarake e presidentit rus Vladimir Putin mbahet më 9 maj për të shënuar përvjetorin e përfundimit të luftimeve në Evropë gjatë Luftës së Dytë Botërore, në vitin 1945.

Çdo vit, mijëra ushtarë rusë marshojnë nëpër sheshin e kuq të famshëm të Moskës, ndërsa tregojnë pajisjet më të fundit të vendit – duke përfshirë tanke, artileri, raketa bërthamore dhe automjete të blinduara – ndërsa avionët luftarakë fluturojnë sipër tyre.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

eleven − five =