Ky është qyteti që mund të jetë objektivi i radhës për forcat ruse

Dita e Fitores së Rusisë është më 9 maj dhe duket se shpreson për një lloj rezultati deri atëherë.

Analisti për çështje e sigurisë, Dr Alex Walmsley thotë se tani janë tre fokuse të pushtimit rus.

E para është një shtytje drejt perëndimit drejt Moldavisë dhe rajonit të saj të shkëputur të Transnistrisë, ku presidenti rus Vladimir Putin dëshiron të “shkaktojë telashe dhe destabilitet”.

Ai po fokusohet gjithashtu në Mariupol, i cili ende nuk ka rënë tërësisht në duart e Rusisë pavarësisht bombardimeve të vazhdueshme, raporton Sky News.

Këtu, bastioni i fundit i rezistencës ukrainase është në fabrikën e çelikut Azovstal.

Nëse zoti Putin e merr këtë, Dr Walmsley thotë se “do të jetë në gjendje të thotë se i gjithë korridori jugor është në duart e Rusisë”.

Shtytja e tretë është drejt qytetit të Kriviy Rih.

Dr Walmsley thotë se kjo “nuk duket se ka ndonjë rëndësi strategjike, por është shumë simbolike si vendlindja e [presidentit ukrainas Volodymyr] Zelenskyy”.

“Putini dëshiron të tregojë rezultate sepse padyshim që operacioni special në Ukrainë ishte menduar të zgjaste vetëm disa ditë dhe ja ku jemi në muajin e tretë”, thotë ai.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

nineteen − ten =