Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/html/wp-content/themes/sahifa/framework/parts/post-head.php on line 73

SPAK përgënjeshtron Policinë për vetëdorëzimin e Alqi Bllakos

SPAK përgënjeshtron Policinë e Shtetit për vetëdorëzimin e ish-deputetit të Partisë Socialiste, Alqi Bllako.

Sipas SPAK, Bllako është dorëzuar vetë në Drejtorinë e Policisë së Tiranës në orën 03:30 të datës 1 prill dhe jo mbrëmjen e 31 marsit, siç u njoftua nga Policia e Shtetit.

SPAK sqaron se për ekzekutimit e masës së sigurisë “arrest me burg” për Bllakon, policia nuk ka vepruar për më shumë se 12 orë për ndalimin e tij.

SPAK nënvizon se i ka kërkuar Policisë së Shtetit mbajtjen nën mbikqyrje të deputetit dhe njoftimin e prokurorit të çështjes nëse deputeti do paraqitej në dalje të territorit të Republikës së Shqipërisë.

Në komunikatën e SPAK për mediat është specifikuar me datë dhe orë çdo veprim i ndjekur deri në prangosjen e ish-deputetit, si më poshtë:

29.03.2022

Kreu i SPAK kërkon nga Kuvendi autorizim për arrestimin e deputetit Alqi Bllako.

29.03.2022

Kuvendi njofton mbledhjen e Këshillit për Rregulloren, Mandatet dhe Imunitetin, më datë 30.03.2022, ora 18:00.

30.03.2022

SPAK i kërkon Policisë së Shtetit të mbajë në mbikëqyrje deputetin dhe të njoftojë prokurorin e çështjes nëse Bllako tenton të largohet jashtë vendit.

30.03.2022 (19:40)

SPAK njoftohet për anulimin e mbledhjes së Këshillit për Rregullore, Mandatet dhe Imunitetin pasi Bllako heq dorë nga mandati i deputetit.

30.03.2022 (20:30)

SPAK i kërkon Gjykatës së Shkallës së Parë për Korrupsionin dhe Krimin e Organizuar caktimin e masës së sigurimit personal “arrest në burg” për Bllakon.

31.03.2022 (15:30)

GJKKO cakton masën arrest me burg për Alqi Bllakon. Vendimi vihet në dispozicion të Prokurorisë së Posaçme.

31.03.2022 (15:45)

Vendimi i gjykatës për caktimin e masës së sigurimit ndaj Alqi Bllakos i jepet për ekzekutim strukturave të Policisë së Shtetit.

01.04.2022 (03:30)

Vendimi ekzekutohet nga Policia e Shtetit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

fourteen − nine =