Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/html/wp-content/themes/sahifa/framework/parts/post-head.php on line 73

Kujdes! Një mesazh mashtrimi me një link po përhapet në messenger

Facebook është shtëpia e shumë mashtrimeve dhe nëse përdorni rregullisht aplikacionin e tij Messenger, do ju vijnë disa njoftime të cilat nuk janë asgjë më shumë thjesht se disa mashtrime.

I njohur si mashtrim ‘phishing’, ajo vjen si mesazh ose drejtpërdrejt në profilin tuaj në Facebook ose përmes aplikacionit Messenger, raporton iflscience.

Klikimi mbi lidhjen e bën përdoruesin të identifikohet përsëri në Facebook – vetëm se nuk është Facebook-u i vërtetë, por një faqe tjetër e krijuar për të vjedhur të dhënat tuaja, për të instaluar malware në pajisjen tuaj ose për të marrë nën kontroll llogarinë tuaj.

Ky është vetëm një nga shumë mashtrime të tilla që janë përhapur kohët e fundit dhe njerëzit shpesh nuk e kuptojnë se janë bërë viktima.

Nuk është gjithmonë e qartë të dallosh një mashtrim. Jini të kujdesshëm nëse mesazhi është i pazakontë ose i papritur ose nëse gramatika nuk ka kuptim. Pyetni se për çfarë bëhet fjalë lidhja, sigurohuni që është një profil legjitim që ju dërgon mesazhe dhe kontaktoni personin me metoda të tjera nëse mendoni se një profil i vërtetë është komprometuar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

one × one =