Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/html/wp-content/themes/sahifa/framework/parts/post-head.php on line 73

Inceneratorët i kushtuan buxhetit 86 mln € deri në 2021, Elbasan-Fier në listën e investimeve

10.6 miliardë lekë ose 86 milionë euro, i kanë kushtuar buxhetit të shteti deri në vitin 2021 tre inceneratorët e Elbasanit, Fierit dhe Tiranës.

Pagesat për të tre janë dhënë gjatë periudhës 2015-2021 kur ka nisur edhe zbatimi i kontratës së parë koncesionare për inceneratorin e Elbasanit, sipas Monitor nga të dhënat e përpunuara të Ministrisë së Financave.

Projektet e inceneratorit të Fierit dhe Elbasanit janë renditur në ‘top list-ën’ e investimeve të Këshillit të Ministrave. Inceneratori i Elbasanit që tashmë është sekuestruar nga SPAK ka marrë nga buxheti i shtetit në vlerën e 3 miliardë lekëve rreth 24 milionë euro, përgjatë viteve 2015-2021.

Pagesat progresive për inceneratorin e Fierit arritën deri në fund të vitit 2021 në mbi 3.1 miliardë lekë ose 25.2 milionë euro ku vetëm për vitin e kaluar, janë paguar 690 milionë lekë ose 5,6 milionë euro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

19 − 16 =