Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/html/wp-content/themes/sahifa/framework/parts/post-head.php on line 73

UNESCO kërkoi pezullimin e ndërtimeve për Bybass-in e Gjirokastrës, firma zbatuese vazhdon akoma me punimet në terren

Pasi UNESCO reagoi në lidhje me ndërtimin e Bypass-it të Gjirokastrës, duke i kërkuar qeverisë shqiptare të ndalojnë punimet sepse po rrezikohen vlerët e përbashkëta të zonës firma po vazhdon akoma me punimet në terren.

Në një raportim të gazetares së Fax News në vendngjarje shihen qartë që punimet nuk janë pezulluar dhe vendimi i Unescos nuk është vënë në zbatim.

Burime bëjën me dije se ky projekt është i Bankës Botërore dhe Zhvillimit dhe Bashkia ka mbikqyrës në terren por ajo që është konstatuar është se punëtorët kanë dashur që të mbajnë larg median për të mos u filmuar. Pritet një reagim nga inspektimi rreth mesditës nga kryeministri i vendit Edi Rama.

Ky pezullim i punimeve do të zgjasë derisa një mision të verifikojë nëse Bypass ka impakt negativ në zonë. Ky mision gjithashtu pritet te beje dhe rekomandimet e saj ne lidhje me kete projekt By-pass.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

seventeen − 5 =