Home / Aktualitet / Zhupa: Vota për numrin 9 garanton ndryshimin!

Zhupa: Vota për numrin 9 garanton ndryshimin!

Kandidatja e PD në Qarkun Vlore Ina Zhupa zhvilloi bashkëbisedim me përfaqësues të agjensive turistike dhe hotelerise.

Sipas saj më 25 prill merr fund ngecja e biznesit në vendnumero dhe nis ndryshimi i madh i Shqipërisë.

Zhupa u shpreh se: “Që të zhvillosh turizmin duhet të zhvillosh vendin që të kesh çfarë ti ofrosh turistit. Në program kemi diversifikimin e ofertave turistike. Si mund të ndërtoni ju paketa tursitike për gjithe vitin në rast se shteti nuk ofron atraksione të tjera ekstra në qytetet tuaja apo dhe lehtësi në transport. E fillojmë me tunelin e famshëm tashmë që ka 8 vjet që nuk përfundon Kardhiq-Delvinë.  Sa do të ju lehtësonte juve që turistet qe do të kaloni më lehte qoftë për të vajtur në Gjirokaster, qoftë për të vajtur në Tiranë, qoftë për të ardhur nga Tirana apo nga Gjirokastra apo nga rrethe të tjera për të ardhur për të pushuar në Sarandë apo ato turistet që vijnë nga deti në Sarandë për të shkuar për të parë një anë tjetër të turizimit dhe për të qëndruar më gjatë.

Premtim i Zhupes ishte ruajtja dhe promovimi i trashegimise kultore dhe mbrojtja e zonave te trashegimise kultore.

Ne bashkebisedim ajo u shpreh se: “Mënyra se si është trajtuar trashegimia kulturore në këtë vend ju dëmton dhe juve. Nuk ka një guide të vetme që përmban monumentet e kulturës, vlerat, historinë, cfarë tregon, kjo ju dëmton edhe juve ne punen tuaj. Zonat e mbrojtura, zona e trashegimise kulturore nuk do të preken.

Jo vetëm qe nuk do te preken por do të investohen qe te behen atraksione me te mira turistike.”

Check Also

Aksident i rëndë, vdesin babë e bijë(DETAJE)

Një aksident i rëndë raportohet të ketë ndodhur këtë pasdite në Lushnjë, ku fatkeqësisht kanë …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

11 + 12 =