Home / Aktualitet / Zgjerimi i Greqisë me 12 milje,Meta i kërkon “llogari” Ramës: Çfarë veprimesh do të marrë qeveria ndaj këtij akti me pasoja të mëdha për ne?

Zgjerimi i Greqisë me 12 milje,Meta i kërkon “llogari” Ramës: Çfarë veprimesh do të marrë qeveria ndaj këtij akti me pasoja të mëdha për ne?

Presidenti Ilir Meta i ka dërguar një letër zyrtare kryeministrit të vendit, Edi Ramës, ku i kërkon informacion të detjuara në lidhje me çështjen e kufirit me Greqinë, pas lajmeve se vendi fqinj do të zgjerohet 12 milje në detin Jon.

Në letër, Presidenti i kërkoni informacion të detajuar Ramës nëse ka zhvilluar komunikime me kryeministrin grek, apo zyrtarë të tjerë të lartë të shtetit fqinj, në lidhje me çështjen, qëndrimin zyrtar të qeverisë shqiptare dhe veprimet që planifikohen të merren.
Duke patur në konsideratë rëndësinë e jashtëzakonshme kombëtare, shtetërore, gjeostrategjike, ekonomike dh ejo vetëm, që ka kjo ccështje për Republikën e Shqipërisë, si dhe ndjeshmërinë e lartë të opinionit publik, kërkoj informacione të detajuara mbi:
Komunikimin që keni zhvilluar me Kryeministrin e Greqisë dhe/ose me zyrtarë të lartë të Greqisë mbi këtë ccështje;
Qëndrimin zyrtar të qeverisë shqiptare ndaj një vendimi të tillë dhe pasojave, përfshirë ato ndërkombëtare që mund të rrjedhin prej tij;
Veprimet që planifikohen në ndërmerren nga qeveria shqiptare ndaj pasojave që mund të vijnë prej një akti të tillë të njëanshëm të Greqisë”, shkruhet në letër.

Kryeministri grek, Kyriakos Mitsotakis deklaroi në parlament se Greqia do të zgjerohej me 12 milje në detin Jon, deklaratë e cila shkaktoi reagime të forta në vendin tonë.

Megjithatë, kryeministri Edi Rama ka theksuar në reagimet e tij se nuk është arritur asnjë marrëveshje me shtetin fqinj në lidhje me këtë çështje dhe se plani i Greqisë për zgjerimin e ujrave, nuk cenon ujrat shqiptarë.

Kufiri me Greqinë/ Meta i kërkon informacione Ramës:

Check Also

Pa dieta dhe lodhje, mjeku popullor Ylli Merja tregon si të hiqni peshën shumë shpejt

Ka shumë mënyra për të humbur peshë shpejt, por gjëja më e rëndësishme është vendosmëria …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 + 18 =