Home / Kryesore / Zgjedhjet në Mal të Zi, Rama përshendet Gjukanoviç në gjuhën shqipe e malazeze

Zgjedhjet në Mal të Zi, Rama përshendet Gjukanoviç në gjuhën shqipe e malazeze

Kryeministri Edi Rama ka mësuar serbish dhe po mbështet Partinë Demokratike Socialiste të Milo Gjukanoviç, drejtues i Malit të Zi, prej vitit 1991,  shkruan gazeta e Malit të Zi, INS4.

Rama ka regjistruar një video mbështetëse për Partinë Social Demokrate të Gjukanovicit në Malin e Zi, përpara votimeve të 30 gushtit.

Në video ai flet në anglisht, dhe e nis me fjalët:

“Unë nuk do ta bëj këtë, nëse unë nuk do të ndjeja thellë dhe sinqerisht lidhjen e veçantë mes dy vendeve tona, dy vendeve vëllazërore, për dy parti motra,  dhe më lejoni të them midis meje dhe Milo Gjukanoviçit.

Rëndësinë për Shqipërinë dhe rajonin për vendimin që do të marrin qytetarët e Malit të Zi në ditët e ardhshme e bën adresimin tim ndaj jush një domosdoshmëri”.

Më pas Rama bën thirrje në serbisht: “Me vendosmëri për Malin e Zi”, i cili është sllogani i Gjukanovicit për fushatën zgjedhore.

Rama vazhdon më tej:

“Nuk më takon mua të gjykoj çfarë nuk ke bërë ende për Malin e Zi i takon qytetarëve të tu. Por ajo që unë mund t’i them atyre është pa dyshim, se ajo çfarë Gjukanoviç ka bërë për Malin e zi duhet t’ju bëj krenar dhe të sigurtë për fëmijët e tyre.

Nuk e di se si do të ishte Mali i Zi pa Gjukanoviçin. Por ajo që ne dimë është se Mali i Zi është i pakrahasueshëm me vendin e varfër që e mori Gjukanovic.”

Në video Rama flet edhe për marrëdhëniet e mira mes tij dhe Gjukanovicit, miqësinë që kanë, duke i dhënë mbështetjen e tij regjimit në Malin e Zi. Ai i bënë thirrje qytetarëve të mbështesin Gjukanoviçin në zgjedhjet e 30 gushtit:

“Cdo votë që shkon kundër Gjukanovicit mund të shtyjë vendin pas. Nuk ka askush sot që mund të shpëtojë të ardhmen e Malit të Zi, se sa ai që e ka shpëtuar në të shkuarën.

Nuk ka kohë për eksperiment që sjellin paqartësi dhe regret. Është shumë e nevojshme të mbështesim fort Milo Gjukanovic në 30 gusht dhe të vazhdojmë punën e mrekullueshme që e ka bërë Malin e Zi, yllin në ngritje të rajonit, vendin model, dhe një vend më të mirë për qytetarët e tij. Ju uroj fat. Dhe ju lutem fitoni.Zoti qoftë gjithmonë me ju dhe bekoftë Malin e Zi, në çdo hap.

Ai në fund thotë “Faleminderit, Milo që ekziston. Jo vetëm për Malin e Zi por edhe për Shqipërinë, për shqiptarët në Malin e Zi, në Kosovë, kudo në rajon“.

Në fund të fushatës, Partia Demokrate Sociale po merr mbështetje edhe nga “miku i provuar” Edi Rama, kryeministri i Shqipërisë, shkruan gazeta e Malit të Zi.

Ndërkohë, partitë shqiptare në Mal të Zi garojnë në zgjedhjet e 30 gushtit  me një listë të përbashkët, me qëllim maksimizimin e votave. Rama deri tani nuk ka treguar asnjë mbështetje për partitë shqiptare.

Check Also

Vlora sërish në “lupën” e kontrolleve, FSHN dhe Policia zbarkojnë në qytetin bregdetar

Prej disa ditësh në qytetin e Vlorës, vijojnë kontrolle në rrugët kryesore. Policia e Vlorës …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

thirteen − eight =