Home / Kryesore / VKM për pranimet në universitet: Mësuesia me mesatare 8/Rritet cilësia, por rrezikohet mbyllja e shumë programeve

VKM për pranimet në universitet: Mësuesia me mesatare 8/Rritet cilësia, por rrezikohet mbyllja e shumë programeve

Vitin e ardhshëm akademik 2020-2021, nota mesatare e pranimit në universitet për programet e mësuesisë do të jetë mbi 8 nga 7.5 që është këtë vit. Vendimin e ka marrë Ministria e Arsimit ku sipas tyre synohet përmirësimi i cilësisë së mësimdhënies.

Ministrja, Besa Shahini, gjatë një paraqitje në Parlament njoftoi se vitin e ardhshëm akademik në programet e mësuesisë do të pranohen maturantët që do të kenë notën mesatare mbi 8.

Qëllimi i këtij vendimi  tha ajo është përmirësimi i cilësisë së mësimdhënies si dhe kthimi i dinjitetit të mësuesit.

Shahini: Kemi një numër të mësuesve në sistem që nuk janë të nivelit që duhet të jetë një mësues. Problemi i mësuesve në sistem është se nuk ka një mekanizëm që ata pastaj të dalin nga sistemi. Vitin akademik 2018-2019 rritëm notën mesatare për pranim në programet e mësuesisë nga 6 në 7. Sivjet e çuam në 7.5 me idenë që vitin tjetër do ta çojmë në 8.

 

M.C

Check Also

Foto/ Përfundon rikonstruksioni në Bulevardin ‘Zogu I’, hapet qarkullimi

Nga sot, Bulevardi “Zogu I” është hapur për qarkullimin e automjeteve, tërësisht i transformuar në …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

thirteen + eighteen =