Home / Aktualitet / Vjosa Osmani zgjidhet Presidente e Republikës së Kosovës

Vjosa Osmani zgjidhet Presidente e Republikës së Kosovës

Raundi i tretë

U deshën tre raunde që Vjosa Osmani të zgjidhej Presidente e Republikës së Kosovës.

Duartrokitje të vazhdueshme pati për të ndërkohë që gjithë grupi i VetëVendosjes u ngrit në këmbë

Raundi i dytë

Edhe në raundin e dytë asnjë nga kandidatët Vjosa Osmani dhe Nasuf Bejtja nuk kanë marrë votat e mjaftueshme.

Në këtë raund votuan 82 deputetë. Ndryshe nga raundi i parë, në këtë raund Vjosa Osmani mori 2 vota më pak, 67.

Ndërsa Bejtja mori 4 vota, ndërsa 11 vota ishin të pavlefshme.

Raundi i parë

Kandidatja për presidente, Vjosa Osmani nuk ka marrë vota të mjaftueshme në raundin e parë.

81 deputetë kanë marrë pjesë në votim ndërkohë që 84 janë të pranishëm.

Sipas rregullave, meqenëse kishte kuorum i bie që të shkohet në raundin e dytë të votimit.

12 fletëvotime janë të pavlefshme, për Osmanin votuan 69 deputetë.

Ndërkohë kandidati tjetër Nasuf Bejtja ka marrë 0 vota. Kështu asnjë prej kandidatëve nuk fiton në raundin e parë.

Check Also

Maliqi: Uragani popullor është nisur, askush nuk e ndal në 25 prill

Kur kanë mbetur edhe tre ditë nga votimi i 25 prillit, kandidati për deputet në …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 × five =