Home / Stili i jetes / Ushqimet me të cilat duhet të shoqërohet vera e kuqe

Ushqimet me të cilat duhet të shoqërohet vera e kuqe

Vera është një nga pijet më të dashura, por pak dinë të orientohen para listës me verëra apo cila prej tyre shkon me ushqimin që do shërbejnë, apo do porosisin. Është pyetur specialisti i verërave dhe prodhuesi i tyre në Napa Valley’s Round Pond Estate, Muiris Griffin, për të shpjeguar cilat varietete kënaqin më shumë njerëzit dhe ushqimet me të cilat shkojnë. Fiksoji këto rregulla bazë dhe do të dish si të zgjedhësh.

Varietet që u pëlqejnë më shumë njerëzve

“Absolutisht varietetet Bordeaux: Malbec, Petit Verdot, Cabernet Franc, Merlot dhe Cabernet Sauvignon. Ne i përdorim të gjitha në Round Pond, disa zgjedhin vetëm një për të shfaqur karakteristikat individuale të atij rrushi, por ne gjithashtu bëjmë përzierje të ndryshme të verërave të ndryshme që janë shumë të shijshme. Proprietary Red përmban vetitë e përzierjes, që i jep pak më shumë klompleksitet dhe shfaq aromat e ndryshme të secilës.”

Malbec

“Malbec mund të jetë pak më rustikane dhe rrudhëse dhe kombinohet me ushqim”. Kombinohet me mish pate, qengji ose fazani.

Petit Verdot

“Petit Verdot është e plotë dhe e errët, duke u dhënë përbërje dhe ngjyrë përzierjeve. Në disa zona, Petit Verdot mund të ketë një aromë të fortë, por në disa të tjera ka një karakter të purpurt frutor”. Kombinohet me biftek viçi.

Cabernet Franc

“Cabernet Franc është e vështirë për t’u zgjedhur. E di që ke Cabernet Franc-un e duhur kur ka shumë  nuanca shijeje barërash të freskët dhe pikante dhe aroma lulesh”. Kombinohet me sallatë me pulë të pjekur!

Merlot

“Merlot është më e buta dhe më elegantja e të gjithave, me një strukturë të plotë dhe fleksibile dhe aroma dhe shije frutash të kuqe”. Kombinohet me ushqime të pasura festash, me salcë mjedrash të kuqe.

Cabernet Sauvignon

“Cabernet Sauvignon është mbreti i llojeve të rrushit. Me shumë kompleksitet dhe dendësi, një Cabernet i mirë mund të ketë elegancën e Merlotit, por me një mori aromash dhe shijesh: fruta me ngjyrë të errët, nota toke, nota pikante dhe një strukturë që mbetet për disa minuta pas çdo shijimi. Është edhe më e shijshme nëse rrushi rritet në tokë shkëmbore. Ajo ka taninë, që ngop qiellzën, por rrëshqet dhe përhapet shumë bukur, për një mbyllje të shijes të gjatë dhe të fuqishme, që vazhdon”. Kombinohet me fileto me salcë me piper të zi.

Check Also

Këshillat e gjysheve: Si duhet të jetë hëna kur të prisni flokët?

Hëna ka një forcë të padiskutueshme në jetën e njeriut. Kjo është arsyeja që për …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 − 6 =