Home / Kulture / Udhëtime… Aty ku u takuan gjenitë

Udhëtime… Aty ku u takuan gjenitë

Fate Velaj/

…autostradës Prag-Dresden, lexova se 27km më tutje, është qyteti Teplice.
Vazhdova duke risjellë nëpër mendje se ku e kisha lexuar dhe,…mu kujtua.
Mu kujtua se 200 vite më parë, aty u takuan dy “jashtëtokësorët” e kulturës gjermane.
Johann Wolfgang von Goethe i cili u nis nga Weimar dhe Ludwig Van Beethoven që u nis nga Vienna.
Ndeza sinjalin dhe devijova për Teplice.
Thjeshtë për të pirë dhe unë një kafe në Schloßpark, aty ku ata, në 19 Korrik 1812, e pinë së bashku…

Teplice, 6.9.2020
Udhëtimi im është të ndjek gjurmët e Princ Albert von Sachsen Coburg und Gotha. Ai që u martua me mbretëreshën Victoria të Anglisë dhe që ajo jo vetëm e donte shumë, por i la dorë të lirë në modernizimin e mbretërisë. Kështu që pas Dresden, udhëtimi vazhdon në Leipzig, Erfurt, Weimar, Gotha, Coburg, Byereuth…Tiranë😍🙏

Check Also

Yehuda Amichai (1924-2000)

Bardhyl LONDO- Poeti me i madh izraelit dhe nje nga me te medhenjte boterore i …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

three × 2 =