Home / Bota / U bashkua me ISIS kur ishte adoleshtente, shteti europian nuk e fal 21 vjeçaren

U bashkua me ISIS kur ishte adoleshtente, shteti europian nuk e fal 21 vjeçaren

Shamima Begum, e cila u largua nga Britania si një nxënëse për t’u bashkuar me Shtetin Islamik në Siri, nuk ka arritur të rimarrë shtetësinë e saj Britanike pasi gjykata supreme vendosi se ajo kishte humbur çështjen e saj.

Gjykimi të Premten nga gjykata më e lartë e Mbretërisë së Bashkuar është një çështje kritike e politikës së MB për të hequr shtetësinë e Britanikëve që shkuan të bashkohen me ISIS dhe po mbahen të arrestuar nga grupet Kurde Siriane pa gjyq.

Lord Reed, kreu i gjykatës, tha se gjykatësit e saj kishin vendosur njëzëri në favor të sekretarit të brendshëm dhe kundër Begum për të gjitha çështjet para saj.

Kjo do të thotë se 21-vjeçarja nuk do të mund të hyjë sërish në Mbretërinë e Bashkuar për të luftuar çështjen e saj personalisht dhe nuk do të jetë në gjendje të rikthehet shtetësia e saj ndërsa është duke u mbajtur në Siri.

Gjykata supreme njëzëri lejon ankesat e sekretarit të brendshëm dhe hedh poshtë ankesën e Znj. Begum,” tha Reed.

Check Also

Sulm në Paris, një person ther për vdekje një police pranë komisariatit

Një person ka therur një police pranë hyrjes së stacionit të policisë në Rambuje, afër …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

nineteen − two =