Home / Aktualitet / Tirana mban kampion, ja përqindja e votuesve

Tirana mban kampion, ja përqindja e votuesve

Prej orës 19:00 në të gjithë vendin u mbyll procesi i votimit, në një ditë e cila duket se shënoi një vëmendje të lartë dhe një pjesëmarrje të konsiderueshme të qytetarëve në zgjedhje.

Sipas informacioneve paraprake të dhëna nga KQZ pjesëmarrja në rang vendi ka qenë 47.94 %, ndërkohë që qyteti me pjesëmarrjen më të madhe duket të jetë vetë kryeqyteti.

Në krahasim me zgjedhjet e kaluara përqindja e votuesve është më e lartë, edhe pse një numër i konsiderueshëm i qytetarëve nuk kanë pasur të drejtë që të votojnë përfshirë personat e prekur me Covid dhe emigrantët, për të cilët u vendos karantina e detyrueshme 14 ditore.

Nga 38.4 % që ishte pjesëmarrja në zgjedhjet e 2017-tës, tashmë në Tiranë kanë marrë pjesë 54% e qytetarëve.

Në vendin e dytë renditet qarku i Vibrës dhe në vendin e tretë Elbasani.

Ndërkohë që qarku me pjesëmarrjen më të ulët në këto zgjedhje është Vlora.

 

Check Also

Vjosa Osmani mbështet Albin Kurtin: Të padisim Serbinë për gjenocid

Presidentja e Kosovës, Vjosa Osmani, në konferencën e përbashkët për media me presidentin slloven Borut …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

13 − 8 =