Home / Aktualitet / Thirrje nga OBSH: Shqipëria dhe e gjithë bota të  marrin mësim. Të rrisin numrin e infermierëve …

Thirrje nga OBSH: Shqipëria dhe e gjithë bota të  marrin mësim. Të rrisin numrin e infermierëve …

Organizata Botërore e Shëndetësisë njoftoi se janë gjetur boshllëqe të mëdha në fuqinë punëtore të sektorit të shëndetësisë. Shqipëria dhe të gjitha vendet e botës duhet të vendosin si prioritet themelor përforcimin e fuqisë punëtore në sektorin e shëndetësisë, sidomos infermierëve.

“Sot, shumë infermierë e gjejnë veten në vijën e parë në betejën kundër Covid-19,” tha Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, Drejtori i Përgjithshëm i OBSH. ‘Ky raport është një kujtesë e ashpër e rolit unik që ata luajnë, dhe një thirrje zgjimi për të siguruar që ata marrin mbështetjen e nevojshme për të mbajtur botën të shëndetshme”, shtoi ai.

M.C

Check Also

Mjeku Tritan Kalo i ashpër me politikanët: “Pushoni së foluri kur nuk keni ç’të thoni”

Mjeku i njohur, Tritan Kalo, me anë të një shënimi në facebook, teksa citon një …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 × four =