Home / Tag Archives: Vaksina

Tag Archives: Vaksina

Ky shtet jep lajmin e mirë: Dy vaksina të reja anti-Covid do jenë gati në korrik

Data 24 maj do të shënojë ditën kur bota do të mblidhet virtualisht për herë të 74 në Asamblenë Botërore të Shëndetit (WHA). Asambleja është organi vendimmarrës i Organizatës Botërore të Shëndetësisë( OBSH )dhe përcakton axhendën për forcimin e bashkëpunimit ndërkombëtar për t’i dhënë fund pandemisë covid-19 dhe avancimit të …

Read More »

A e transmetojnë njerëzit e vaksinuar koronavirusin?

Vaksinat kanë treguar se zvogëlojnë rrezikun e COVID-19, duke eliminuar kështu mundësinë e shtrimit në spital ose vdekjen. Por çfarë tregojnë provat shkencore për efektivitetin e tyre në zvogëlimin e transmetimit të virusit? Të dhënat e hulumtimit, si dhe të dhënat nga vaksinimi i popullatës së përgjithshme kanë konfirmuar mbrojtjen …

Read More »