Home / Tag Archives: sadik bejko

Tag Archives: sadik bejko

Iku dhe një lirik i hollë

Nga Sadik BEJKO- Shpreh trishtmin tim te thelle per ikjen nga kjo jete te Shefki Karadakut. Ai hyri ne letersi me librin poetik ‘Karroca gazmore’. Ishte nje lirik i embel dhe i holle, pelqente vjersherimin tradicional, vargun melodioz, organizimin strofik te poezise. Ishte nga ata qe nuk rendnin pas lavdise …

Read More »

Urdhër i Partisë!!!

Nga Sadik BEJKO- Te ka urdheruar partia te shkosh ne miniere, me thane.. Nuk isha komunist. Ku te apeloja kunder urdherit te partise, kur nuk isha ne parti? Shkova ne gjykate dhe kerkova te gjykohesha: pse me jepnin largim nga puna. Cilin ligj kisha shkelur? Sapo e mesonin se per …

Read More »

Territoret e sunduesve në librin e Kadaresë

Nga Sadik Bejko- Libri i fundit i Ismail Kadaresë, “Kur sunduesit grinden” me nëntitull “Rreth misterit të telefonimit Stalin-Pasternak” ka tërheqjen e një thrilleri dhe lexohet me një frymë. Duke dashur të zbulojë një mister, atë se çfarë fshihet pas një bisedë që ka zgjatur në pak minuta, libri me …

Read More »