Home / Tag Archives: Rudolf Marku

Tag Archives: Rudolf Marku

Përkthimi i 12 nga Rudolf Marku

WILLIAM BUTLER YEATS (1865-1939) Çmimi Nobel për vitin 1923. Poet, dramaturg dhe kulturolog irlandez, njëri ndër figurat më të shquara të letërsisë së shekullit të XX. Nga fundi i jetës filloi të kërkonte intonacione të reja për poezinë e vet, kryesisht nën ndikimin e mikut më të ri në moshë, …

Read More »

FILLIMI I DITES SOT

Rudolf Marku Marr ne telefon kompaninë e Energjisë, EDF, për të paguar dy faturat e tremuajshit të fundit, atë të Gazit e të Elektrikut. Më jep kënaqësi mendimi që t’i marr ne telefon ditën e fundit të afatit, jo më parë e as më pas. Pas një ore pritjeje në …

Read More »

Poezi të përkthyera

Rudolf Marku/ Duke filluar nga dita e sotme, do të postoj në Fb, për kënaqësinë e miqve të Poezisë, njëzet Poezi të përkthyera: ( Një poezi çdo ditë). Poezitë u përkasin disa prej poetëve më të njohur në botë (me përjashtime të rralla), duke filluar nga poetët e kohnave të …

Read More »

Rudolf Marku boton “ Rrathë të brendashkruar”

Nga Rudolf Marku Doli nga shtypi libri poetik “Rrathe te brendashkruar” , botim i Shtepise Botuese prestigjioze ONUFRI. Libri shperndahet qe nga Dita e Marte ne librarite Onufri ( Rruga Myslim Shyri) dhe ne librarite Adrion dhe Albania, ne Tirane. Nje mirenjohje e vecante i shkon botuesit Bujar Hudhri, i …

Read More »

Çfarë është përkthimi i poezisë?

Rudolf Marku/ Si vazhdim i reagimit ndja postimit te djeshem mbi perkthimin, me lejoni te ndaj me ju, ne dy postime ne vazhdim, pergjigjet e dy pyetjeve të bëra nga ALTA- American Literary Translators Association (Lidhja e Përkthyesve letrarë të Amerikës) ne Tetorin e vitit 2008, dhe botuar ne revisten …

Read More »