Home / Tag Archives: ”Gjergj Fishta”

Tag Archives: ”Gjergj Fishta”

Kujtesa jonë në lavazh të përditshëm

Gazmend Kapllani/ Disa poete jane kaq thellesisht kombetar saqe mund ti kuptoje dhe ti ndjeje me te vertete vetem lexuesi i gjuhes kombetare, vetem pjesemarresi ne komunitetin imagjinar te kombit, ku shpesh perputhet fati i individit me fatin e bashkesise. I tille eshte Gjergj Fishta. Nje figure udheheqese dhe komplekse …

Read More »

Mbyllet biblioteka në Lezhë, dy punonjës me Covid-19

Prej disa ditësh biblioteka “Gjergj Fishta” në Lezhë ka mbyllur dyert për lexuesit. Shkak për këtë është bërë prekja nga koronavirusi i dy punonjësve të këtij institucioni, duke bërë që i gjithë stafi të vetëkarantinohet. Në hyrje të bibliotekës e cila është në varësi të Bashkisë Lezhë, është vendosur njoftimi …

Read More »