Home / Tag Archives: fitues

Tag Archives: fitues

Mes emrave të njohur të letërsisë europiane, Enkel Demi shpallet fitues i çmimit të rëndësishëm

Gazetari dhe shkrimtari Enkel Demi është shpallur fitues i Çmimit Europian të Letërsisë 2021 për Shqipërinë. Ishte pikërisht romani “Flama” që bëri gazetarin me emrin e artit Tom Kuka të rrëmbente këtë çmim të rëndësishëm letrar. Ndërkohë vihet re që Demi renditet mes emrave të njohur, që po ashtu janë …

Read More »

Dy amerikanë fitues të çmimit Nobel për ekonomi

Amerikanët Paul R. Milgrom dhe Robert B. Wilson u shpallën fitues të çmimit Nobel në ekonomi për “përmirësimet në teorinë e ankandit dhe shpikje të formateve të reja të ankandit”. Fituesit u shpallën të hënën në Stokholm nga Goran Hansson, sekretari i përgjithshëm i Akademisë Mbretërore Suedeze të Shkencave. Çmimi …

Read More »