Home / Tag Archives: emigrant

Tag Archives: emigrant

Eksodi masiv dhe muret kundër emigrantëve, një histori 4500 vjeçare

Shpella Gol-e-Zard gjendet nën këmbët e malit Damavand, që me 5 mijë metrat e tij dominon peizazhin e Iranit Verior. Brenda saj stalaktitet dhe stalagmitet janë rritur ngadalë prejmijëvjeçarësh, duke strehuar të dhëna për ngjarjet e kaluara klimatike. Ndryshimet kimike në stalagmitet e kësaj shpelle, u kanë dhënë mundësi studiuesve ta lidhinrënien e perandorisë Akadiane, e cila ndodhi më shumë se 4 mijë vjet më parë, me …

Read More »

I riu marokien mbërrin në Spanjë duke notuar me anë të shisheve plastike: Më mirë vdes sesa të kthehem në ….

Prej disa ditësh janë shtuar përpjekjet e emigrantëve nga Maroku për t’u larguar drejt vendeve perëndimore, kryesisht drejt Spanjës. Por ajo çfarë ka tërhequr vëmendjen është rasti i një të riu i cili është filmuar duke mbërritur në brigjet e Spanjës duke notuar me anë të disa shisheve plastike. Sipas …

Read More »