Home / Tag Archives: ekonomia

Tag Archives: ekonomia

Tkurret ekonomia evropiane në tremujorin e parë

FRANKFURT, Gjermani (AP) – Ekonomia evropiane u tkurr me 0.6% në tre muajt e parë të vitit pasi administrimi i ngadaltë i vaksinave dhe bllokimet e zgjatura vonuan rimëkëmbjen dhe nënvizuan sesi rajoni po mbetet pas ekonomive të tjera të mëdha në ringjalljen nga pandemia e koronavirusit . Rënia e …

Read More »

Ekspozita si stacion i rrugës së gjatë planifikuese!

Aleksandër Cipa Sikurse është reflektuar gjatë muajve të fundit, pandemia COVID-19 nuk është një sfidë vetëm në aspektin shëndetësor, por ka prekur gjerësisht dhe fushat e tjera të shoqërive tona, ku spikat ekonomia. Shtete të ndryshme janë të ndërgjegjshme për nevojën e rikthimit të aktiviteteve ekonomike me qëllim rimëkëmbjen e …

Read More »

Konturet e ndërveprimit ekonomik të Kinës me Botën

Aleksander ÇIPA- Zgjedhjet presidenciale të këtij viti në Amerikë kanë tejkaluar interesin e brendshëm të amerikanëve dhe po ndiqen me kërshëri të madhe anë e mbanë botës. Kjo për faktin se rezultati i betejës zgjedhore ndërmjet Presidentit Donald Trump dhe ish-zëvëndës Presidentit Joe Biden pritet të jetë përcaktues për një …

Read More »