Home / Tag Archives: Ekonomi

Tag Archives: Ekonomi

Ju duken shtrenjtë çmimet e apartamenteve në Tiranë? Ndërtuesit bëjnë parashikimin e papritur

Pritjet inflacioniste në ekonominë shqiptare ngelen të dobëta, pavarësisht se ekonomia duket të ketë hyrë në një cikël të ngadaltë përmirësimi pas krizës së pandemisë. Anketimet e Bankës së Shqipërisë në anketën e besimit të bizneseve dhe konsumatorëve treguan se pritshmëritë për nivelin e çmimeve në të ardhmen ngelen negative …

Read More »

Dy amerikanë fitues të çmimit Nobel për ekonomi

Amerikanët Paul R. Milgrom dhe Robert B. Wilson u shpallën fitues të çmimit Nobel në ekonomi për “përmirësimet në teorinë e ankandit dhe shpikje të formateve të reja të ankandit”. Fituesit u shpallën të hënën në Stokholm nga Goran Hansson, sekretari i përgjithshëm i Akademisë Mbretërore Suedeze të Shkencave. Çmimi …

Read More »

Analiza/ Shqipëria në vend të fundit/ Krahasuar me vendet e rajonit,më pak mbështjetje qeveritare për bizneset

Dhoma e Tregtisë së Maqedonisë në një analizë që ka bërë për pasojat e Covid-19 në ekonomi ka krahasuar ndër të tjera të dhënat e numrit të të papunëve që ka shkaktuar kjo krizë e paprecedentë. Numri i vendeve të punës së humbura në Serbi e Maqedoni është rreth 10 …

Read More »

Ilir Meta ngre alarmin: “1 Maji e gjen Shqipërinë me nivelin më të ulët të pagës. Gjendja e rëndë ekonomike s’jep shpresë…”

“Edhe 1 Maji i këtij viti, Dita Ndërkombëtare e Punëtorëve, e gjen Shqipërinë me nivelin më të ulët të pagës në rajon dhe në Europë sipas institucioneve financiare ndërkombëtare”. Kështu e nis reagimin e tij Presidenti Ilir Meta lidhur me Ditën Ndërkombëtare e Punëtorëve, i cili më tej ngre alarmin …

Read More »