Home / Tag Archives: Dr.Zhou

Tag Archives: Dr.Zhou

Studimi: Covid-19 mund të hyjë në trup përmes syve/ Lotët mund të shërbejnë si përhapje e infeksionit

Shkencëtarët kanë dalë në përfundimin se koronavirusi mund të hyjë në trup përmes syve, pasi zbuluan se sytë përmbajnë një proteinë që infeksioni e përdor për t’u lidhur me qelizat. Covid-19 kapet në receptorët ACE-2(enzima konvertuese e angiotenzinës 2) në qelizat brenda trupit. Këta receptorë gjenden në traktin respirator dhe …

Read More »