Home / Tag Archives: ditet e fundit

Tag Archives: ditet e fundit

Ditët e fundit të Vladimir Iliç Uljanovit

Më 21 janar të vitit 1924 vdiq Vladimir Iliç Uljanovi, i njohur më mirë si Lenin, “politikani më i rëndësishëm i shekullit të XX” sipas Enciklopedia Britannica. Lenini qe udhëheqësi i revolucionit rus, kreu i parë i shtetit i Rusisë sovjetike dhe shpikësi i marksizëm – leninizmit, doktrinës që për …

Read More »