Home / Tag Archives: dinastia medici

Tag Archives: dinastia medici

Shkëlqimi dhe rënia e dinastisë Mediçi

Ajo ishte një nga familjet më të pasura dhe më të fuqishme në Evropë. Prej saj dolën 2 mbretëresha, 3 mbretër dhe 4 papë. Si sundimtarët de fakto të Firences për gati 300 vjet, Mediçit krijuan bazën e Rilindjes Italiane. Por para se t`a ngrinin perandorinë e tyre, Mediçi e …

Read More »