Home / Tag Archives: deshmia

Tag Archives: deshmia

Vrasja në Tiranë/ Dëshmia e autorit

Menjëherë pas dorëzimit në polici, Marius Dema i dyshuar si personi që qëlloi për vdekje Mehmet Qemën m brëmë në Tiranë ka filluar të rrëfejë para oficerëve të policisë se çfarë ndodhi që arma shkrepi. Siç raporton abcnews, Dema është shprehur se nuk e dinte që arma ishte e mbushur …

Read More »

Dëshmia e ish-oficerit në tre regjime: Pas Akademisë në Torino, toger i ushtrisë pushtuese në Shqipëri, ndihmova komunistët dhe…

Publikohet historia e panjohur e familjes së famëshme, Ohri, me prejardhje nga qyteti i Manastirit, një prej shtëpive më në zë të asaj treve prej 300 vitesh, ku i pari i tyre, Halit Pasha, kishte marrë pjesë në luftrat ruso-turke, duke qenë gjeneral i ushtrisë. Si e ndihmoi Izet Ohri, …

Read More »

Dëshmia e rrallë e të arratisurit në ’85-ën: Si dhe pse krijova familje të re në SHBA-ve, me vajzën që njoha në Greqi

Memorie.al publikon disa pjesë nga libri voluminoz autobiografik në dorshkrim “Tokë e bukur, njerëz të shëmtuar” (kujtime nga xhehnemi) me autor, Kasem Hoxha me origjinë nga fshati Markat i Sarandës dhe me banim në SHBA-ës që nga viti 1985, kur ai u arratis nga Shqipëria, pasi kishte vuajtur dhjetë vite …

Read More »