Home / Tag Archives: cmimin Nobel

Tag Archives: cmimin Nobel

Poetja amerikane laureohet me Çmimin Nobel në letërsi

Gëzim Basha/ Poetja Amerikane, Louise Glück—një prej zërave më të celebruar në poezinë bashkëkohore Amerikane, u laureua sot me Çmimin Nobel në letërsi. Ka lindur në vitin 1943, dhe pas botimit të librit të parë “Firstborn” në 1968, për një kohë relativisht të gjatë nuk shkruante dot. Preferon frymëzimin nga …

Read More »